Moorddiners

Ooit al eens een verdachte willen zijn in een klassieke whodunit?

Grijp dan hier je kans! Met onze Moorddiners dompelen we je volledig onder in een andere wereld voor een unieke eetervaring! Kruip in de huid van één van de negen verdachten, trotseer de prangende vragen van de spelleider en ga op zoek naar de moordenaar tussen de drie gangen van het menu door. De regels zijn simpel: Be it, eat it, solve it.

Be it
Eat it
Solve it
Veelgestelde vragen

Be it, eat it, solve it

De regels zijn simpel: Be it, eat it, solve it.

Be it

Elk van jullie krijgt vooraf een personage toegewezen dat jullie zullen vertolken tijdens het diner. Elk diner bestaat uit tien personages: negen verdachten en één spelleider. Hoewel het zeker geen must is om volledig verkleed te komen als jouw personage, raden we het wel aan om de volledige ervaring optimaal te kunnen beleven. 

Eat it

Een moordonderzoek voer je niet op een lege maag, dus zorgen we ook voor het nodige om de innerlijke speurneus te sterken! Hiervoor zijn verschillende formules mogelijk.
We starten elk Moorddiner met een glaasje cava. Je kan kiezen uit 2 hoofdgerechten en 2 desserts.

The Thorndike Express:

  • Aperitief: 2 flessen cava
  • Stoofvlees of vol-au-vent
  • Boule de Berlin of cheesecake

Freakshow:

  • Aperitief: 2 flessen cava
  • Spaghetti Bolognese of chili con carne
  • Vanillepudding of chocolademousse

The Dashboard Diner:

  • Aperitief: 2 flessen cava
  • Hamburger of hotdog + garnituren
  • Kriekentaart of appeltaart

Er is keuze uit een bier-, wijn-, of frisdrankenpakket. De keuze zal opgevraagd worden na je reservatie.

Solve it

Er zit dus een moordenaar rond de tafel die moet ontmaskerd worden! Zoals bij een toneelstuk zal elk van jullie gestalte moeten geven aan een personage om zo tot een volledige interactieve beleving te komen. Er moet vooraf geen script geleerd worden, de nodige teksten ontvangen jullie op de dag zelf, om voor te lezen aan tafel. Tijdens het diner zal elke speler door de spelleider worden ondervraagd. Aan de hand van die verklaringen moet ieder voor zich zoeken naar aanwijzingen om de identiteit van de moordenaar te achterhalen. De moordenaar weet niet op voorhand of hij of zij de dader is, ook de spelleider niet, dus iedereen kan zijn innerlijke Sherlock loslaten tijdens de zoektocht. Er is dus een kans dat je zelf de moordenaar bent!

In vier rondes wordt de façade van elke verdachte langzaam afgebroken om zo ieders donkere kant aan het licht te brengen.

Na het aperitief zal je uitgebreid kennis maken met de andere spelers om al een idee te krijgen met wie je te maken hebt. 

Na het hoofdgerecht zullen de motieven naar boven komen waarom elk van de spelers de mogelijke dader zou kunnen zijn.

Na het dessert wordt het pas echt spannend, want dan zullen de beschuldigingen in het rond vliegen en de momenten kort voor de moord zwaar onder de loep worden genomen. Hier kan alles ontdekt worden om de indentiteit van de moordenaar te kunnen achterhalen.

De onthulling: na een korte pauze zal iedereen zijn verdachte kunnen opschrijven en zal de spelleider onthullen wie de moord op zijn geweten heeft en wie zich een meesterdetective mag noemen.

Menu

Contact

Zandbergstraat 19, 8500 Kortrijk — +32 (0)470 93 29 18

Gelieve onderstaande gegevens in te vullen.